Datum 2024 : 11 – 17 augustus Volgeboekt!

Datum 2025 : 20 – 26 juli

Een heerlijke YOGAWEEK in het prachtige heuvelachtige Sauerland, vlakbij Winterberg.

De dag zullen we beginnen met Yoga. In de middag kan er gerust of gewandeld worden in de mooie, stille omgeving. In de late ochtend of namiddag wordt de groep in tweeën gesplitst en ontvangt de ene helft van de groep een Yogales en de andere helft volgt een TRE® sessie bij Diana.TRE® is een unieke zelfhulpmethode die je kan bevrijden van opgehoopte spanning. Kijk voor verdere uitleg over TRE® bij de kop TRE® op deze website. ’s Avonds zal er weer Yoga worden aangeboden. Uiteraard staat het je vrij om overal aan mee te doen of er soms voor te kiezen iets voor jezelf te gaan doen, niets moet! Mocht de TRE® je toch niet zo aanspreken, dan kun je in plaats daarvan ook meedoen met de Yogales, die tegelijkertijd plaats vindt. Max. aantal deelnemers: 14 

De cursus wordt gegeven in een groot (nieuwetijds) centrum, genaamd Savita, een voormalig vakantieoord voor vakbondsmensen. Heel zuivere lucht hier! Hier kun je een eigen (eenvoudige) kamer met douche/wc en een balkon boeken, met mooi uitzicht en bijna de hele dag zon! Als je de Yogaweek boekt, ben je ook gelijk verzekerd van een plek op Savita. Er vinden waarschijnlijk op hetzelfde moment ook andere activiteiten plaats en er wordt ook regelmatig iets georganiseerd, zoals een film- of dansavond. Er zijn o.a. ook een bibliotheek en een theehuis (annex bar). We beschikken zelf de hele week over een eigen zaal voor onze groep. Er gebeurt dus van alles, maar je kunt ook de rust opzoeken, als je daar behoefte aan hebt. Om het centrum is een grote tuin, maar eigenlijk is het één en al groen om je heen, waar je maar kijkt, met wat verstilde dorpjes hier en daar.

Er kunnen prachtige wandelingen gemaakt worden, direct vanuit Savita, zowel een verkennend ‘rondje’, als langere routes.(sommigen maken deel uit van de Rothaarsteig) Je doet dit op eigen gelegenheid; wij bieden wel uitgeprinte routes aan. De wandelapp WikiLoc is overigens best handig hierbij; verdwalen is uitgesloten! Soms begeleiden bewoners van Savita een wandeling.Er is ook een hele speciale wandeling van 5 km over de Hoch Heide (“Der Goldene Pfad”), een ‘landschapstherapiepad’ , die je uitnodigt de natuur nog intenser te beleven. Aanrader! Op loopafstand bevindt zich ook een meertje, waarin je kunt zwemmen of waterskiën aan een kabel. Voor de durf-allen!

Eén van de 10 ‘stations’ op het Landschaps-therapiepad

De Yogalessen en TRE® sessies worden verzorgd door mijzelf, (Diana van Gelder) en een gastdocente. Ook dit jaar is dat Wendy Stam. Zij is  gediplomeerd Yogadocente, opgeleid bij de Yoga Academie Nederland, net als ik. Daarnaast is zij docente Bewegingsonderwijs aan de Haagse Hogeschool.

Deze week begint steeds op zondagavond met een kennismaking en een meditatie of ontspanning en eindigt op zaterdagochtend met een laatste Yogales en/of meditatieve wandeling door de prachtige omgeving. Wij bieden elke dag drie lessen aan; op vier verschillende tijdstippen. In ieder geval een energieke ochtendles vóór het ontbijt ( van 7.00- 8.00 uur) om lekker op gang te komen en een rustgevende, ontspannende avondles, bijv. Yin Yoga. ( van 20.00- 21.00 uur), afwisselend door Wendy of Diana gegeven. Daarnaast afwisselend een TRE® sessie van Diana van 11.00- 12.15 uur of van 16.00-17.15 uur, aan de ene helft van de groep. De andere helft ontvangt een Yogales van Wendy, op hetzelfde tijdstip. Er blijft ook tijd over in de middag om te wandelen of er anderszins op uit te gaan of om te ‘niksen’…. Meditatie zal af en toe ook een plaats krijgen in de lessen, hetzij binnen of buiten. Verder houden we het graag een beetje flexibel qua tijden, mocht bijv het weer uitnodigen om op een ander moment buiten te zijn, om te wandelen. Dan passen we het programma een beetje aan, schuiven we hier of daar wat met de lestijden. En, als het weer het toelaat, kunnen we ook heel fijn buiten Yoga beoefenen.

Prijs programma exclusief verblijfkosten : € 330

Dit bedrag wordt overgemaakt naar Diana van Gelder. Naar rek.nr. NL93INGB 000 796 1949. Ovv Yogaweek Sauerland en de datum.

Inclusief:

 • aanvang na het diner (diner zelf is inbegrepen, zie hieronder) met introductie/ korte yogales op zondag t/m de laatste yogales voor het ontbijt op zaterdag.
 • van maandag t/m vrijdag: 2 dagen met 3 Yogalessen en 3 dagen met 2 Yogalessen en 1 TRE® sessie. Je ontvangt een boekje met uitleg over TRE® en de oefeningen.

Als je kiest voor verblijf op Savita zijn de kosten voor het verblijf en eten : € 360

Dit bedrag wordt ter plekke aan Savita betaald, dit kan per pin of contant.

Inclusief:

 • 6 overnachtingen op een eenvoudige 1 pers.kamer met eigen douche/toilet en balkon. Wil je met een partner komen, dan kunnen jullie samen op een kamer met een 2-pers.matras van 1.30 m breed. De prijs blijft hetzelfde p.p. Geef het graag even tevoren aan bij Savita.
 • 3 vegetarische maaltijden per dag (vanaf het diner na aankomst t/m het ontbijt voor vertrek)
 • koffie en thee
 • toeristenbelasting
 • gratis ov kaart voor bus en trein in de omgeving

Over de reis; 375 km vanaf Den Haag. Het kan per trein of auto.  Met de trein; kijk op nsinternationaal.nl – voordeliger als je vroeg boekt. Als je met de trein komt, kan je door één van ons worden opgehaald van het station en er ook weer worden afgezet voor de terugreis. Met de auto; goed idee om te carpoolen. (zo’n 4 – 4.5 uur rijden). Ik zal daartoe proberen mensen bij elkaar te brengen.

Betalingsvoorwaarden

 • Betaling aan Diana van Gelder, van het programma à € 330 , 3 maanden voor vertrek. Dan ben je verzekerd van je plek. Tenzij je je later aanmeldt natuurlijk.
 • Bij annulering van deelnemer tot 14 dagen vóór vertrek is restitutie mogelijk van 50% van het bedrag. Daarna is geen restitutie meer mogelijk. De deelnemer kan zich wel, na overleg, laten vervangen door een ander.
 • Betaling aan Savita, van de akkomodatie met volpension à € 360 :  TER PLEKKE, per pin of contant!

Wat mee te brengen   (yogamatten en meditatiekussens zijn aanwezig)

 • makkelijk zittende (yoga) kleding
 • badlaken of grote doek voor op je mat
 • fleecedeken (ook te gebruiken als hulpmiddel bij oefeningen)
 • slippers/slofjes voor binnen
 • wandelschoenen 
 • daypack oid voor event. langere wandelingen
 • een bidon voor onderweg
 • sokken en toch ook wat warmere kleding voor de zekerheid
 • 1 of enkele handdoeken
 • 1 pers. lakenset (onderlaken, dekbedhoes, sloop) als je met de auto komt. Kom je met het ov, dan krijg je van Savita een set te leen.

Meer informatie en/of aanmelding via het contactformulier of email: info@dianavangelder.nl

Zie onderstaande recensies en foto’s voor een impressie van de YOGAWEEK van 15-21 juli 2018

Recensies Yogaweek juli 2018:

Floor de Booys uit Den Haag schrijft: Een week helemaal voor jezelf in een prachtige omgeving! Je bent in een paar uurtjes treinen of autorijden in Sauerland en toch in een totaal andere wereld. Prachtige heuvels waar het heerlijk wandelen is. En Savita is een fijne plek waar iedereen mag zijn zoals hij of zij is en het goed toeven is. Het eten is smaakvol en met zorg bereid. De kamers zijn eenvoudig, maar een goed bed en een fijne douche en een mooi uitzicht vanaf het balkon. En dan de yogalessen, die waren heerlijk en vertrouwd, voor wie in Den Haag ook les van Diana heeft. Fijn dat we bij Savita een eigen zaal tot onze beschikking hadden waar je je yogaspullen kon achterlaten. Een heel prettige groep ook, met een ongedwongen sfeer. Een keer een lesje overslaan en iets anders doen, mag ook. In de lessen komen lichaam en geest tot ontspanning. Diana betrekt de prachtige natuur er ook bij. Een loopmeditatie door de met dauw bedekte velden. Daar wordt je vanzelf wakker van. En ’s middags wat actievere oefeningen om ’s avonds de dag weer ontspannen af te sluiten. Heel goed geslapen ook die week, komt vast door de frisse lucht daar. ’s avonds ook regelmatig een glaasje gedronken in de gezellige bar. Ging na een week herboren naar huis. Dus ik ga in 2019 weer!

Marijke Enninga uit Den Haag schrijft: Ik volg al een aantal zomers Diana’s strandyoga. Toen ik hoorde van haar Yogaweek in Sauerland leek me dat wel wat. En het was een geweldige week! De logeerplek is prachtig gelegen met fantastische wandelmogelijkheden in de omgeving , waar ik veel gebruik van gemaakt heb. Elke dag verrassende maaltijden en gelegenheid tot gezamenlijke ochtendmeditatie. De yoga- en meditatielessen zijn gevarieerd en heel toegankelijk. Wat ik vooral als heel fijn heb ervaren is de onderlinge sfeer. Een aanrader!

Caroline de Bruijn uit Den Haag schrijft: Een heerlijke tijd op Savita gehad. Niks moest en er kon van alles.De yogasessies waren prettig en afwisselend, de ene keer meer fysiek en de andere keer meer meditatief. Het eten was voortreffelijk en het landschap prettig om in te wandelen. En als je daar geen zin in hebt, kan je ervan genieten vanuit je kamer. Basic maar prima.

Hugo Hooijkaas uit Den Haag schrijft: Aan de yogaweek in het Sauerland heb ik afgelopen zomer meegedaan omdat ik al langer aan yoga doe, iets waardoor ik me over het algemeen prettiger voel. De laatste jaren volg ik wekelijks lessen bij Diana. In het Sauerland krijg je de gelegenheid één week lang yoga te oefenen in verschillende sessies. Door een thematische benadering ontstaat een soort ‘verhaal’ en zo komt in die week het hele lichaam aan bod. Drie lessen op een dag maakt het programma goed gevuld en redelijk pittig, maar je hebt altijd de mogelijkheid een les over te slaan en overdag is er genoeg gelegenheid om eigen dingen te ondernemen. Voor mij was het een goede balans.Naast de yoga is het verblijf bij Savita heel prettig en de sfeer is er goed. Ook heb ik er heerlijk gegeten. Het gebouw staat in een prachtige omgeving van bos en weiland, die me allebei ook deden denken aan vakanties uit mijn jeugd. Het is een bijzonder geschikte plek om tot rust te komen. Vooral de ochtendwandeling in stilte die we de laatste ochtend vanuit het huis hebben gehouden, heeft op mij veel indruk gemaakt. Alles bij elkaar is de zomerweek van het afgelopen jaar zeker voor herhaling vatbaar en daarom heb ik me ook opnieuw voor een week in het Sauerland aangemeld.